20161207_121030

Vizite e delagacionit te Dhomes Kombetare te Notereve ne Gjermani


Nga data 5 -7 dhjetor 2016 nje delegacion i Dhomes Kombetare te Notereve , i kryesuar nga znj. Mimoza SADUSHAJ, presidente e kesaj Dhome zhvilloi nje vizite pune ne Gjermani . Vizita u organizua nga Komisioni Europian , nepermjet agjencise IRZ e projektit Euralius. Ne perberje te delegacionit ishte dhe z. Bledar KABASHI , drejtor i Inspektimit te profersioneve te lira prane Ministrise se Drejtesisesi dhe nje ekspert nga projekti Euralius.

Vizita kishte per qellim shkembimin e mendimeve dhe pervojes me Dhomen e Noterise ne Gjermani . Ekspertet e notariatit gjerman ekspozuan mjaft problematika qe lidhen me organizimin e notariatit ne Gjermani  dhe zberthyen dhe ligjin gjerman per notariatin , duke dhene keshilla e sugjerime per notariatin ne Shqiperi . Shume vend ju kushtua dhe dixhitalizimit te veprimeve noteriale .Delegacioni u prit ne takim dhe ne Ministrine e Drejtesise ne Berlin.

Te dyja palet shprehen gatishmerine qe te vazhdojne me tej ne rrugen e bashkepunimit dhe se shpejti nje grup ekspertesh i kryesuar  nga zv/presidenti i notariatit  gjerman do te vizitoje vendin tone ku do te jape ekspertizen gjermane ne ndryshimet qe jane projektuar per ligjin Per Noterine.

Delegacioni zhvilloi dhe nje vizite pune ne Dhomen e notereve te Branderburgut 

Ftesa jone per viziten e nje delegacioni me drejtues te larte te notariatit gjerman ne Shqiperi u pranua me kenaqesi nga pala gjermane , me ç’rast do te nenshkruhet dhe nje marreveshje bashkepunime midis dy notariateve.

20161205_151800


 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *